Движението по Южната дъга на столичното Околовръстно между “Младост“ и магистрала

...
Движението по Южната дъга на столичното Околовръстно между “Младост“ и магистрала
Коментари Харесай

Пускат движението по Южната дъга на Околовръстното между Младост и Тракия |

Движението по Южната дъга на столичното Околовръстно между “Младост “ и автомагистрала " Тракия " потегля от през днешния ден. 

Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни действия, заяви Столична община. 



Светофарна уредба ще контролира придвижването при " Горубляне ", Герман и Лозен, осведомят от  Агенция Пътна инфраструктура.

Участъкът беше затворен при 40-и км за построяването на напълно нов надлез на мястото на остарял, който не беше в употреба. Изграждането на новия надлез е част от разширението на над 6 км сектор от Столичен околовръстен път от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “.

Реконструкцията на трасето започва през октомври 2019 година Двулентовият път се уголемява в две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и непосредствено трасе, две местни платна и тротоари.

Строителството се извършва по график, като сега се построяват пътните възли „ Горубляне “ и „ Младост “. 



С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма “ и „ Тракия “, ще се улесни директният трафик от автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР